понеделник, 18 май 2009 г.

Дизайн на flash сайт

Adobe Flash (бившата Macromedia Flash) е собственически и стабилна графика анимация или прилагането на Програмата за развитие, използвани за създаване и представя динамично съдържание, медии (като звук и видео), както и интерактивни приложения през Интернет чрез браузъра.

Много графични художници използват Flash, защото той им дава точния контрол върху всяка част от дизайна, и всичко може да се анимирани и като цяло "jazzed нагоре". Някои прилагането дизайнери ползват Flash, защото той позволява ги създават приложения, които не трябва да бъдат освежени или отидете към нова уеб страница всеки път, когато съответното действие. Flash могат да използват вградени шрифтове, вместо стандартните шрифтове, инсталирани на повечето компютри. Има много сайтове, които се откажат от HTML изцяло на Флаш. Други сайтове могат да използват Flash съдържание комбинира с HTML, както консервативно като Gifs или jpegs ще бъдат използвани, но с по-малки размери на файла вектор и опцията за бързо зареждане анимации. Flash също могат да бъдат използвани за защита на съдържание от неоторизиран дублиране или търсене. Освен това, малките, динамични Flash обекти може да се използва да замени стандартния HTML елементи (например заглавките или менюто връзки) със съвременно книгопечатане не е възможно чрез редовни или HTML CSS (вж. Скалируемо Inman Flash заместване).

Флаш не е стандарт, произведена от продавач-неутрални стандарти организацията като повечето от основните протоколи и формати в Интернет. Flash е много по-самостоятелно, съдържащи от отворен HTML формат, като тя не се интегрира с уеб браузър на уебсайтове функции. За пример: браузърите "Назад", за да не се използват за да преминете към предишния екран в същата Flash файлове, но вместо предишния HTML страница с различен Flash файл. Браузърите "Презареждане", за да не рестартирате само част от флаш файл, но вместо това ще рестартира цялата Flash файла като заредени, когато HTML страница е въведена, подобно на всяко онлайн видео. Тези функции ще вместо да бъде включена в интерфейса на Flash файл, ако е необходимо.

Flash налага имуществена медийни свири плъгин да се види. Според едно проучване [2] 98% на САЩ Уеб потребителите имат инсталиран Flash Player. [3] Процентът е останал сравнително постоянен през годините, защото например, едно проучване проведено от NPD изследвания през 2002 г. показа, че 97,8% на САЩ Уеб потребителите имаха инсталиран Flash Player. Номера са различни в зависимост от режима за откриване и изследване демография. [4]

Flash detractors твърдят, че Flash сайтове са склонни да се недобре проектирани, и често се използват объркваща и нестандартни потребителски интерфейс, като например невъзможността да скала в зависимост от големината на уеб браузър, или несъвместимост на браузъра с общи характеристики, като на гърба бутон. До неотдавна, търсачките са били в състояние да индексира Flash обекти, което е възпрепятствано от сайтове, като съдържанието им лесно намерен. Това е така, защото много търсачката краулерите разчита на текст, който да индексира уеб сайтове. Възможно е да се уточни заместник съдържание да се показва за браузъри, които не поддържат Flash. Използване на алтернативни съдържание ще помогне търсачките да разберат страница, и може да доведе до много по-добра видимост на страницата. Въпреки това огромното мнозинство от Flash сайтове не са достъпни за инвалидност (за екранните четци, например) или секция 508 съвместими. Допълнителен проблем е, че сайтовете, които често се използват алтернативни съдържание за търсачките си посетителите на човека обикновено се съди за спам търсачките и автоматично се забранява.

Най-новите въплащение на Flash на скриптове език (наречени "ActionScript", която е подобна на ECMA език JavaScript) включва дългосрочен очаква използваемост характеристики, като например зачитане на браузъра на размера на буквите и слепи, позволяващи на потребителите да използват екрана читателите. ActionScript 2,0 е обектно-ориентирани езици, което позволява използването на CSS, XML, и дизайна на клас-базирани уеб приложения.