събота, 23 май 2009 г.

Tabless уеб дизайн

Tableless уеб дизайн (или tableless уеб форма) е метод за уеб дизайн и разработки, без да използват HTML таблици за оформлението на страницата контролни цели. [1] Вместо HTML таблици, стил лист езици като CSS (Cascading стилове) са използвани за да се осигури елементи и текст в уеб страница. CSS е въведена от консорциума World Wide Web (W3C), за да се подобри достъпа до интернет и да направят HTML код семантични отколкото презентационни.

В началото на появата му, повечето уеб разработчици [кой?] Считат CSS по-мощен и лесен за използване начин за форматиране, и се счита за маркер остарели. От друга страна, рано CSS имали много ограничени и трудни за използване оформление способности и много общи страница оформления (като 3-колона дизайн), че са много лесни за изпълнение с таблици, не е имал очевидно еквиваленти в CSS.

Към 2006 [обновяване], CSS оформление способности подобрена значително. Въпреки това, много от сайтовете все още се използва CSS за форматиране на текст само при използване на таблици за оформление.


HTML първоначално е бил проектиран като семантичен език за маркиране, предназначени за обмен на документи, научни и изследователски статии онлайн. Въпреки това, тъй като Интернет разширени от академичните и научните изследвания в света включи в средата на 1990-те години, и става по-ориентирани към медиите, графични дизайнери търсят начини да се контролира визуално появата на уеб страници, представени пред крайните потребители. За тази цел, таблици и spacers (обикновено прозрачен единно пиксел GIF изображения с изрично е посочено ширина и височина) са били използвани за създаване и поддържане на оформлението на страницата.

Това създава множество проблеми. Много уеб страници са проектирани с таблици вложени в рамките на маси, в резултат на големите HTML документи, които използвате по-бърза, отколкото документи с опростена форматиране. Освен това, когато таблицата базирани оформление е linearized, например, когато се обработи от екрана четец или търсачката, в резултат на заповед на съдържание може да бъде малко разбъркан и объркваща.

В края на 1990-те години на първото разумно мощен WYSIWYG редактори пристигнали на пазара, което означаваше, уеб дизайнери не са необходими добър (или) разбиране на HTML за изграждане на уеб страници. Тези редактори индиректно насърчават широко използване на вложени таблици да се позиционира дизайн елементи. Като дизайнери редактирате своите документи в тези редактори, код е добавен към документа, което понякога е излишно. Освен това, неквалифицирани дизайнерите могат да използват таблици, повече отколкото се изисква, когато използвате WYSIWYG редактор. Тази практика може да доведе до много таблици вложени в таблици, както и маси с ненужни редове и колони.

Използването на графични редактори с нарязване инструменти, които изход HTML и изображения директно да подпомага бедните код с таблици често имат много редове от 1 пиксел височина и ширина. Понякога много повече реда код са използвани за да се направят съдържание, отколкото действително съдържание само себе си.

Тъй като dotcom бум receded през 2001 г. и в Мрежата за развитие промишлеността свит, coders индустрия с повече опит са по-високи търсенето. В голям брой случаи UI развитие бе извършена от coders с големи познания за добра практика за кодиране. Тя беше около това време, че много стана критично разхвърлян кодиране практики и идеята за tableless дизайн започва да расте.

Стилове (CSS), са били разработени за подобряване на разделението между дизайн и съдържание, и да се премести обратно към семантични организацията на съдържанието в мрежата. Терминът "tableless дизайн" предполага използването на CSS да се позиционира HTML елементи на страницата, но трябва да се отбележи, че таблици и CSS не са взаимно изключващи се. Много опитен HTML coders използват CSS да манипулират таблици често.

Предимства

Достъпност
Основна статия: Уеб достъпност

Благодарение на бързото развитие на интернет, инвалидност антидискриминационното законодателство, както и увеличаване на използването на мобилни телефони и персонални цифрови помощници, тя е необходима за уеб съдържание, за да се направи достъпни за потребителите, функциониращи в рамките на широка гама от устройства. Tableless Уеб дизайн Уеб значително подобрява достъпността в това отношение. Екран читателите и брайлова устройства са по-малко проблеми с tableless дизайни, защото те следват логическа структура.

В резултат на отделяне на проектиране (CSS) и структура (HTML), също така е възможно да се предвидят различни оформления за различни устройства, като например Джобни компютри, мобилни телефони и др Също така е възможно да се определи различен стил лист за печат, като например да скриете или да променяте външния вид на рекламите или навигационни елементи, които са неподходящи и неудобство в Printable версия на страницата.

В W3C на достъп до уеб съдържание насоки "Насоки не. 3-членки "да се използва за маркиране и стил листа и го правят както трябва." [1] Насоки на контролно-пропускателен пункт 3.3, приоритет-2 пункт казва, че "използването стил листове за контрол оформление и презентация." [2]

Скорост на спестяванията
Този раздел не се цитират всякакви позовавания или източници. Моля помогнете за подобряване на този член, като добавянето на цитирания за достоверни източници. Недоказуем материал, могат да бъдат оспорени и премахнати. (Май 2008)

Умно изпълнението на tableless дизайн може да произвежда по-малко на уеб страници с HTML тагове като по този начин намаляване на страница свалите пъти. Използване на външен стил листове да се позиционира на елементи на страницата означава по-голяма надценка, език може да бъде и по-нататъшно намаляване кеширана свалите пъти за следващите страници, като използва същите ресурси.

Лош изпълнението на tableless дизайн може да доведе до много повече редове от код, използван на страница елемент, който може да се увеличи времето за изтегляне. Таблици има определен набор от правила, които са ясни и кратки, докато tableless дизайн често включва работа около браузър противоречия.

Tableless дизайн не означава непременно, честотна лента спестявания. Ако изпълнява коректно, на честотната лента спестявания обикновено са незначителни в най-добрия. Тя все още е възможно да се построи лек уеб страница с таблици. Използването на WYSIWYG редактори или техника, използвани от уеб страницата на автора, ще имат много по-голямо влияние на страница свалите пъти.

Ремонтопригодност

Поддържане на интернет страницата могат да изискват чести промени, както малки и големи, на визуални стила на Интернет страница, в зависимост от целта на сайта. Под таблицата базирани оформление, оформлението е част от самия HTML. Като такава, без помощта на шаблон-базирани визуални редактори като HTML редактори, смяна на позиционен оформление на елементите на целия сайт може да изискват много усилия, в зависимост от размера на повтарящи се промени изисква. Дори и с персонал sed или подобни глобални намерите и замените комуналните услуги не може да облекчи проблема изцяло.

В tableless оформление чрез CSS, почти всички от оформлението информация пребивава на едно място: на CSS документ. Поради разположението информация е централизирана, тези промени могат да се направят бързо и в световен мащаб по подразбиране. В HTML файловете си, не, обикновено трябва да се коригира при оформлението промени. Ако те правя, то обикновено е да се добави клас марки на специфични за маркиране елементи или да се промени групирането на различните секции, по отношение на един друг.

Също така, защото разположението информация се съхранява външно към HTML, че е доста лесно да се добави ново съдържание в tableless дизайн, независимо дали е модифициране на съществуваща страница или добавяне на нова страница. От друга страна, без такъв дизайн, оформлението на всяка страница може да изисква повече време, консумиращи ръчна смяна на всяка инстанция или използване на глобалната намерите и замените комунални услуги. Все пак в сайта собствениците често искам специално страници, за да се различава от другите на сайта или за кратък период от време или дългосрочен план. Това често се налага отделно стил лист, който се разработва за тази страница.

Поради разминаване на браузъра и уеб дизайнер на изпълнението на tableless дизайн, тя не може да бъде ясно на пръв поглед точно как tableless Уеб страницата е конструирана. Въпреки че е удобно да има език за маркиране, пребиваващи в един CSS файл, той може да разделим оформление логика ненужно. Браузър несъответствия могат да увеличат риска от уеб страници, които не правят правилно, което увеличава нуждата от поддържане.

Използването на таблици

Защото на термина "tableless Уеб дизайн", някои го тълкуват този дизайн стратегията като безусловно отричане на всички таблици в уеб дизайна. Това е довело да се избегнат някои таблици, дори когато таблици са подходящи. Използване на разделения да пресъздадат таблица за показване на таблични данни е много по дизайн шквал използване маси, за да симулират разделяне. Някои източници изясни това разграничение чрез използване на по-конкретен план "tableless уеб оформление".

От друга страна, като се използват таблици в уеб дизайн, въпреки че най-често, не е задължително уравнявам да използвате таблицата елемент (и свързаните с нея елементи, като например div елемент), определени в HTML 4.0. CSS също посочва "Маса модел", който позволява на семантиката на "таблична представителство", за да бъдат прилагани и на "дисплей: масата" елемент. По този начин, решението и определението за таблиците се прехвърлят от HTML с CSS. Една от причините за тази разлика е понякога пренебрегвани се дължи на липсата на подкрепа за CSS таблицата модел в Internet Explorer. Internet Explorer 8 е първата версия на браузъра, за да подкрепят CSS таблицата модел.